Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώθηκε από το ΥΠΔΒΜΘ η αξιολογική κατάταξη των σχολείων που υπέβαλαν φάκελο υποψηφιότητας για να χαρακτηριστούν ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.


Όπως το περιμέναμε, το σχολείο μας είναι ανάμεσα στα 15 Λύκεια που από πειραματικά μετατρέπονται σε Πρότυπα Πειραματικά. Αυτό που δεν περιμέναμε είναι να βρισκόμαστε στην 11η θέση, μόνο. Η αλήθεια είναι ότι απωλέσαμε οικειοθελώς (δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες), 0,52 μόρια που θα αρκούσαν για να καταταγούμε στην 9η θέση, η οποία επίσης καθόλου δε θα μας ικανοποιούσε. Έχουμε τις αντιρρήσεις μας για την αξιολόγηση και βαθμολόγηση επί μέρους κριτηρίων. Έχουμε τις αντιρρήσεις μας για την παντελή έλλειψη αξιολόγησης του διδακτικού μας έργου, που είναι, ως γνωστόν, το κύριο καθήκον μας και το δυνατό μας σημείο. Όμως, συμμετείχαμε στην "κρίση" γνωρίζοντας τους όρους εκ των προτέρων. Συνεπώς, οι  μεμψιμοιρίες δεν μας ταιριάζουν, ούτε πρόκειται να υποβάλλουμε ένσταση και ο λόγος είναι απλός, στη 15η ή στην 1η θέση, στην 11η ή στην 9η εμείς είμαστε το ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ. 

Όποιος ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί τον τρόπο λειτουργίας των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων μπορεί να ανατρέξει στη διεύθυνση:

http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=108&lang=el

να πληκτρολογήσει 2011 στο πλαίσιο δεξιά από τον τίτλο:
Ετήσιο Ευρετήριο
να πληκτρολογήσει 3966 στο κενό πλαίσιο κάτω από τον τίτλο:
με Αριθμό Νόμου ή Διατάγματος
να πατήσει το "κουμπί" ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
να κατεβάσει το σχετικό pdf έγγραφο και να αρχίσει την ανάγνωση από τη 19η σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: