Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 6/10/2011


Σήμερα, οι μαθητές μας άνοιξαν την είσοδο του σχολείου μας παραδίδοντάς μας τα κλειδιά του λουκέτου που την κρατούσε κλειστή λέγοντάς μας, λιτά, «τηρούμε τη χθεσινή μας δέσμευση». Από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου διαπιστώθηκε ότι δεν έχει γίνει η παραμικρή ζημιά.

Όμως, παρά το γεγονός ότι οι μαθητές μας εκλήθησαν να εισέλθουν στις τάξεις τους, αυτό δεν έγινε και πραγματοποιήθηκε βουβή αποχή από τα μαθήματα.

Ο Σύλλογος των Καθηγητών μας αποφάσισε, αύριο, μετά την κανονική έναρξη των μαθημάτων να γίνει νέα συνάντηση με τους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, την 4η και την 5η διδακτική ώρα, θεωρώντας ότι οι ώρες συλλογικής επικοινωνίας με τους μαθητές μας δεν είναι «χαμένες» αλλά αποτελούν εξαιρετικά χρήσιμη παιδαγωγική πράξη. Τα παιδιά της Γ' αρκετό τρέξιμο έχουν, οπότε τα αφήνουμε απερίσπαστα στα διαβάσματά τους.

Δεδομένου ότι τα κλειδιά της εξωτερικής μας πόρτας είναι πλέον κοινόχρηστα (!), αναγκαστήκαμε να εξασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει κλειστή μέχρι αύριο το πρωί με όποιον τρόπο κρίναμε προσφορότερο.


Υ.Γ. Σήμερα τα tech-freaks των τελευταίων 25-30 ετών που λάτρεψαν τα μηχανήματα της Apple-Mackintosh (όλα τα Mac, i-Mac, i-pod, i-phone, i-pad) πενθούν το θάνατο του μεγάλου πρωτοπόρου Steve Jobs. Την εξαιρετική ομιλία του προς τους αποφοίτους του Stanford το 2005, αξίζει να παρακολουθήσουν όλοι οι μαθητές μας. Θα την βρείτε εδώ:

 http://www.youtube.com/watch?v=UF8uR6Z6KLc

Δεν υπάρχουν σχόλια: